Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Keltisch Midzomer Feest

24 juni 2023 @ 19:00 - 23:00

€15

Met vreugdevuur, muziek en dans, worden door middel van interactieve activiteiten Keltische weetjes gepresenteerd in De Koffietuin in Oudelande op zaterdag 24 juni van 19:00u. tot 23:00u.

De naam Midzomer is misschien een beetje vreemd, omdat deze datum tegenwoordig in verband wordt gebracht met het begin van de zomer. Maar de oude Kelten kenden slechts twee seizoenen: licht en donker, zomer en winter. Tijdens Midzomer vierden zij het hoogtepunt van de zomer, dus het midden van de lichte helft van het jaar.
Rond de zomerzonnewende (midzomer) bereikt alles een hoogtepunt, alles om ons heen is groen. Het is ook de dag met de meeste zonne-uren. Dit geeft de kracht van de zon weer. Er wordt een keerpunt gevierd, men wacht de oogst af en de vruchtbaarheid van de gewassen is nu maximaal. In het plantenrijk gaat de groei nu over in rijping. Het Midzomerfeest is een vreugdevol feest, in afwachting van de oogst die op de akkers staat te rijpen. Het is tegelijk een bezinning op het feit dat de dagen niet verder lengen en de omslag naar de winterperiode hier al wordt ingezet.

Nieuwsgierig naar nog meer Keltische weetjes? Kom een wandeling maken door de tuin en doe mee met de interactieve activiteiten, geniet en dans mee op de muziek van de folkband Squander Squad vanaf de vlonder over het water!Openingstijden van het Keltisch Midzomer Feest:

Zaterdag 24 juni van 19:00u. tot 23:00u.
Entree: 10,- voorverkoop via link op www.dekoffietuin.nl
15,- op zaterdag 24 juni aan de ingang van De Koffietuin
De ingang van De Koffietuin vindt u op de hoek van de Wilhelminastraat en de Everingseweg in Oudelande.

Gegevens

Datum:
24 juni 2023
Tijd:
19:00 - 23:00
Kosten:
€15
Evenement Categorieën:
, , , , ,
Site:
www.dekoffietuin.nl

Organisator

Sheila
Telefoon
06-23103160
E-mail
info@dekoffietuin.nl

Locatie

De Koffietuin Oudelande
Everingseweg 2g
Oudelande,ZeelandNederland
+ Google Maps