Zuid-Beveland? Een ondergewaardeerd stukje Zeeland. Dat stukje Zeeland waar je hard doorheen rijdt naar Middelburg, Vlissingen en badplaatsen als Domburg, Zoutelande en Westkapelle. Dat stukje waarvan je denkt: ‘wat een leegte en eindeloosheid’. Mag ik je een tip geven? Neem de tijd voor dit stukje Zeeland en ontdek wat die leegte allemaal te bieden heeft. Veel meer dan je denkt en verwacht.

Bron: www.bijzonderplekje.nl

Om te beginnen ligt te stad Goes op Zuid-Beveland. Deze stad heeft een historisch hart, met een stadshaven omringd door prachtige gevels en een paar terrassen. De ideale startplaats van je fietstocht. Vanaf hier ga je zuidwaarts, naar de zogeheten Zak van Zuid-Beveland. Ontdek deze fietsroute en de leukste plekken om onderweg te stoppen.

De Zak van Zuid-Beveland
Zuid-Beveland ligt in het midden van Zeeland, tussen de Oosterschelde en Westerschelde, grenzend aan Brabant en Walcheren. Met Goes stralend middelpunt en Yerseke als trekpleister voor visliefhebbers. Buiten de grotere plaatsen vind je een open polderlandschap en wanneer je zuidwaarts gaat naar de Zak van Zuid-Beveland veel fruitbomen, bloemdijken en het Heggenreservaat. Groen, groener, groenst!

De bloemdijken van Zuid-Beveland zijn voor buitenstaanders misschien niet zo bekend, de Zeeuwen noemen ze direct als een van de hoogtepunten van hun schiereiland. Bloemrijke dijken die dwars door de polders slingeren. Begroeid met rijen populieren en uitbundige bloeiende bloemen, in elk seizoen anders. Van bloeiende meidoorn en fluitenkruid tot wilde rozen. Natuurmonumenten beheert hier zo’n 80 kilometer aan bloemdijken, mede om de bedreigde plantensoorten als de ruige anjer en wilde marjolein te beschermen.

Spring op je fiets en trap van knooppunt naar knooppunt. Ontdek dat dit stukje Zeeland zelfs in het hoogseizoen, wanneer de kust ‘vol’ is, nog heerlijk rustig is.

Fietsknooppunten Zuid-Beveland
Met deze route kom je langs de mooiste plekjes in de Zak:
44-47-46-79-70-71-74-75-73-97-72-35-39-96-97-73-78-77-79-46.

Mocht je je route wat langer willen maken, maak dan een uitstapje naar Nisse, een charmant dorpje met een mooi natuurgebied waar je langs fietst. Voor een bezoek aan Nisse moet je vanaf knooppunt 96 naar 98-92-76-77-79-46.

Tips voor onderweg
Wanneer je de fietsroute af en toe onderbreekt met een tussenstop, heb je een heerlijke dag uit.
In Kwadendamme vind je een bijzondere vlindertuin; Tropical Zoo. Hou je daar niet van? Er is ook een koffiestop mogelijk.
Hoedekenskerke staat bekend om ’t Wienkeltje van Wullempje, op de Kerkstraat 26. Wat je hier mag verwachten? In een van de oudste pandjes van het dorp vind je nu een winkelmuseum. In oude stijl hersteld, entree gratis. Controleer voor je gaat de openingstijden of kijk ter plekke even als je langs fietst.
Verder zuidwaarts fiets je over de dijk langs het water naar de Westerschelde. Bij Scheldeoord ligt Strandbrasserie de Landing, een goede plek voor lunch op het terras met uitzicht over het water en zicht op de enorme containerschepen.
Ga je liever uitgebreid luxe lunchen? De Kleine Toeren van Baarland is van donderdag t/m zondag ook voor de lunch geopend. Alleen al de unieke locatie is een feest, gevestigd in een kerk. Op de kaart? Streekproducten, Oosterscheldekreeft, fruit de mer… Of je daarna nog verder wilt fietsen is nog maar de vraag.
Niet alleen voor De Kleine Toeren fiets je door Baarland, ook Slot Baarland is de moeite waard om even een kijkje te nemen, samen met Winkel & Theeschenkerij Fleuria.
Even je benen strekken op een andere manier dan fietsen? Verleng je route met een lus naar Nisse. Niet alleen om de charme van het dorpje, ook om natuurgebied Zwaakse Weel, een van de grootste natuurgebieden van Zuid-Beveland. Maak een rondwandeling van ruim 4 kilometer vanuit het bezoekerscentrum, langs het water, door de hoogstam fruitgaard, het Vlinderbelevingspad en langs akkers.

Activiteiten
Landschapspark Borsele

Schrijf je in om maandelijks op de hoogte te worden gehouden van de activiteiten die worden georganiseerd in Landschapspark Borsele

We sturen je geen spam!