Sinds vrijdag 18 juni staat er een groot kunstwerk bij Stelleplas als entree voor Landschapspark Borsele. Dit kunstwerk staat voor energie die krijgt in Borsele met een peutertje die de windmolen aanblaast. Het peutertje is zo groot dat je er op kan zitten. Wethouder Arno Witkam, de kunstenares Saske van der Eerden en ambassadeurs van het landschapspark gingen je al voor. 

Entree

Het kunstwerk symboliseert de entree tot Landschapspark Borsele. Daarom is er ook een startlocatie bij ontwikkelt. Een plek waar mensen die met de auto komen, kunnen parkeren en zich kunnen oriënteren voordat ze starten met hun wandel- of fietstocht.  Bij de startlocatie zijn er daarvoor drie panelen. Eén met informatie voor wandelaars en de wandelknooppuntenkaart, één voor fietsers met de fietsknooppuntenkaart en een algemeen paneel met informatie over het landschapspark in zijn algemeenheid en een stukje over het kunstwerk.

Kunstwerk

Het kunstwerk aan de entree van het landschapspark symboliseert energie geven en krijgen. Het kunstwerk zelf bestaat uit een windmolen (ca 7 meter hoog) en een peuter die op de grond zit en de windmolen aanblaast. Het peutertje staat voor groei en levenslust, want er valt altijd weer iets nieuws te beleven in het landschapspark. De windmolen heeft de kleuren van het landschapspark. De windmolen staat voor vrij en vrolijk zijn in dit gebied. Ook refereert de windmolen aan jeugdherinneringen, vrij en blij zijn. Het kunstwerk is ontworpen en gemaakt door Saske van der Eerden. Op haar website is ook al veel informatie te vinden. De windmolen is goed zichtbaar vanaf de A58.

Facebook actie

Maak een leuke foto bij het kunstwerk bij Stelleplas, tag of deel het op onze Facebook pagina en maak kans op een leuke prijs:

  1. Middagje met e-choppers voor twee personen van Funbikes Zeeland in Heinkenszand
  2. Vier zwembadkaartjes voor Zwembad Stelleplas
  3. Een streekproductenmand van Klompenmakerij Traas