Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Historische Winkelroute, Ovezande

9 mei @ 11:00 - 17:00

Gratis

Voor de wat oudere generatie zal de “winkelroute” een terugblik zijn op de jaren ‘50 tot ‘80 van vorige eeuw, voor de jongeren een kennismaking met de Ovezandse bedrijvigheid uit het recente verleden. Meer dan 40 winkeltjes voorzagen in die tijd de inwoners uit Ovezande en omliggende dorpen van producten in hun dagelijkse behoeftes, soms ter plaatse ambachtelijk gemaakt. Van deze winkels zijn er momenteel nog maar 3 overgebleven: een bakkerij, supermarkt en café, de rest is tot woning verbouwd.
Tijdens de winkelroute bestaat de mogelijkheid om in een groep onder begeleiding van een van de vier gidsen langs deze voormalige winkelpanden te gaan.
Er zijn dan speciale kramen met toenmalige “product- en bedrijfsgroepen” e.d. langs de route opgesteld om dit speciale tijdsbeeld te ondersteunen. Laat u verassen door nostalgie en de herkenning van oude bekenden met de vroegere winkels tijdens deze unieke presentatie. Zet de datum vast in uw agenda, het wordt een gezellig uitje ook voor kinderen, die op deze dag een leuke en educatieve confrontatie met het Ovezandse verleden beleven, de tijd van hun opa’s en oma’s tijdens de arbeidsintensieve wederopbouw na de 2e wereldoorlog.
Wij heten u van harte welkom in ons mooie dorp! De winkelroute op zich (zonder kraampjes, rondleiding ed.) kan eveneens op andere dagen in 2024 gevolgd worden, er wordt van deze winkelroute route een boekje gemaakt waarin de plattegrond met huisnummers en beschrijving van de voormalige winkelpanden en de ondernemers met hun producten.
Het is een grootse activiteit in het kader van 700 jaar Ovezande.

Gegevens

Datum:
9 mei
Tijd:
11:00 - 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Ad Schenk
Telefoon
0624722806
E-mail
rk.ovezande@zeelandnet.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Ovezande
Hoofdstraat 54
Ovezande,
+ Google Maps