Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mini Passion en theater Pasen in Fragmenten

24 maart 2023 @ 20:00

€10

Op 24 maart 20.00 uur spelen verhalenverteller Kees Posthumus en muzikant Henk van Glabbeek hun voorstelling ‘Pasen in fragmenten’ in RK-kerk Ovezande (Hoofdstraat 60). Een inspirerend en humoristisch optreden.
Centraal staan de verhalen van ooggetuigen die het paasverhaal meemaakten, met muzikale intermezzo’s op Oosterse instrumenten. Van de wonderbare spijziging tot en met het verhaal van de Emmaüsgangers komen mensen (en een dier: de ezel) aan het woord om het verhaal van lijden en opstanding in toegankelijke, doorleefde taal te vertellen.
Een ooggetuige vertelt hoe duizenden mensen aten van vijf broden en twee vissen, nadat alle friet en shoarma was uitverkocht. Zo vertelt een eigenwijs ezeltje hoe het was om bij Palmpasen te worden toegejuicht. Maria vertelt over de droevigste dag van haar leven, de dag waarop haar zoon stierf. De Emmaüsgangers vertellen over hoe ondanks al het verdriet en pijn het verhaal van Jezus toch doorgaat.
Zo ontstaat een afwisselende voorstelling, waarin humor en ernst elkaar afwisselen. Het paasverhaal komt dichterbij, omdat ooggetuigen het opnieuw en eigentijds vertellen.
Kees Posthumus vertelt oude verhalen vroom en vrolijk opnieuw, in kroegen en kerken, zodat ze verrassen, aan het denken zetten en inspireren.
Henk van Glabbeek speelt verschillende Perzische instrumenten en geeft met zijn meditatieve muziek diepte en kleur aan het gesproken woord.
Aanmelden voor het optreden is verplicht: zie https://zingenindekerk.nl/evenementen/kees-posthumus-tour/
Op 24 maart doen we ook mee met de The Passion 40Daagse die door de landelijke PKN is bedacht. Dat houdt in dat er die dag een groot verlicht passiekruis staat opgesteld bij de kerk. Het is een mini variant van het kruis dat het Friese Harlingen aandoet bij de landelijke Passion. Zodoende hoef je niet af te reizen van Harlingen, ook in Ovezande kun je een (mini) Passion beleven. Het thema is Uit liefde voor jou.
In de middag ontvangen we u graag om stil te staan bij het kruis. Alle kinderen en iedereen die naar het kruis willen komen, vragen we om een glazen potje met een intentie erop mee te nemen. En deze met een kaarsje erin bij het kruis te plaatsen. Groepjes leerlingen van basisschool De Zandplaat en bewoners van NieuwSande zullen ook aansluiten.
Tussen 15.00 en 16.00 uur worden door leden van koor PIUS X enkele Taizé liederen gezongen. Er is koffie/thee en soep aanwezig. En volop ruimte voor ontmoeting. Van 18.45 tot 19.30 uur zingt koor Oal-In samen met andere koren uit de regio liederen uit onder andere Jesus Christ Superstar en Slepend door Jeruzalem. Zeer de moeite waar!
Vanaf 19.30 uur is de zaal open voor de inloop van de prachtige voorstelling.
U bent van harte welkom!

Gegevens

Datum:
24 maart 2023
Tijd:
20:00
Kosten:
€10
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Ad Schenk
Telefoon
0624722806
E-mail
rk.ovezande@zeelandnet.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

RK-kerk Ovezande
Hoofdstraat 60
Ovezande,ZeelandNederland
+ Google Maps
Telefoon
0624722806
Bekijk de site van Locatie